Om Emelie

Emelie Ljungberg författare
Emelie Ljungberg, Foto: Peter Muld

Jag är född 1972 och har vuxit upp i Onsala. Idag bor jag med min man och våra tvillingar, födda 2020, i en lägenhet i Ljungskile. All ledig tid tillbringar jag dock i vårt fritidshus vid havet, även det i Ljungskile. Huset är både mitt andningshål och min skrivarstuga.

Jag har alltid skrivit. Jag började skriva dagbok när jag var i tioårsåldern, har bloggat i drygt tio år, gått diverse skrivarkurser och skriver dagligen i mitt arbete som marknadsförare. Mitt skrivande är färgat av den jag är och det jag har upplevt i livet. Teman som går igen i mitt skrivande är utanförskap, sorg och ensamhet. Men också längtan, hopp och kärlek.

Läntansresan - en bok om ofrivillig barnlöshet

Längtansresan, som är en självbiografisk roman om ofrivillig barnlöshet, är min första bok. Det är en berättelse om en sorg som aldrig tar slut, om ett utanförskap som är svårt att förstå för alla som har barn och om att leva med en längtan som dagligen gör sig påmind.

Min förhoppning är att boken ska bidra till en större öppenhet kring ämnet och till att fler vågar prata om infertilitet, IVF-försök, missfall och ofrivillig barnlöshet. Jag är också tillgänglig för författarsamtal, boksigneringar och föreläsningar om min bok och om ämnet ofrivillig barnlöshet


Vill du följa mig, mitt författarskap och veta hur det gick med min fortsatta resa för att få barn? Du kan göra det här på min hemsida genom att prenumerera på mina nyheter eller genom att följa min författarsida på Facebook och på Instagram. Vill du komma i kontakt med mig kan du även klicka på Kontakt i menyn och skicka mig ett privat meddelande. 

Kontakta mig för pressbilder.


Emelie Ljungberg i media

Här kan du läsa intervjuer/reportage om mig och boken Längtansresan:

Intervju och video i Allas jun 2021 – Emelie var ofrivilligt barnlös i 15 år – ”Det är lätt att lägga skulden på sig själv”

Artikel i Forskning & Framsteg apr 2021 – Forskarnas jakt på nya sätt att bli med barn

Intervju i Motherhood.se 5 feb 2021 – Hon blev gravid med IVF och ovanliga PRP-metoden, fick tvillingar

Intervju i Amelia 29 apr 2020 – Emelie, 48, blev gravid med hjälp av äggdonation

Intervju i Chefstidningen 7 jan 2020 – När det privata tar över på jobbet

Intervju på sajten villhabarn.se 10 okt 2019 – Emelie skrev bok om livet som ofrivilligt barnlös.

Intervju i GöteborgsPosten 21 sep 2019 – Emelie skrev en självbiografi om ofrivillig barnlöshet

Intervju med 1177 Vårdguiden – Ofrivillig barnlöshet och missfall, Emelies berättelse

Intervju i radio, förmiddag i P4 Göteborg (intervjun börjar 1:04:48 in i programmet).

Up ↑

%d bloggare gillar detta: