Om Emelie

Emelie Ljungberg författare
Emelie Ljungberg, Foto: Peter Muld

Jag är född 1972 och har vuxit upp i Onsala. Idag bor jag med min man och min dansk-svenska gårdshund i en lägenhet i östra Göteborg. All min lediga tid tillbringar jag dock i vårt fritidshus vid havet, i Ljungskile. Huset är både mitt andningshål och min skrivarstuga.

Jag har alltid skrivit. Jag började skriva dagbok när jag var i tioårsåldern, har bloggat i drygt tio år, gått diverse skrivarkurser och skriver dagligen i mitt arbete som marknadsförare. Mitt skrivande är färgat av den jag är och det jag har upplevt i livet. Teman som går igen i mitt skrivande är utanförskap, sorg och ensamhet. Men också längtan, hopp och kärlek.

Läntansresan - en bok om ofrivillig barnlöshet

Längtansresan, som är en självbiografisk roman om ofrivillig barnlöshet, är min första bok. Det är en berättelse om en sorg som aldrig tar slut, om ett utanförskap som är svårt att förstå för alla som har barn och om att leva med en längtan som dagligen gör sig påmind.

Min förhoppning är att boken ska bidra till en större öppenhet kring ämnet och till att fler vågar prata om infertilitet, IVF-försök, missfall och ofrivillig barnlöshet. Jag är också tillgänglig för författarsamtal, boksigneringar och föreläsningar om min bok och om ämnet ofrivillig barnlöshet


Vill du följa mig, mitt författarskap och min fortsatta resa för att försöka få barn? Du kan göra det här på min hemsida genom att prenumerera på mina nyheter eller genom att följa min författarsida på Facebook och på Instagram. Vill du komma i kontakt med mig kan du även klicka på Kontakt i menyn och skicka mig ett privat meddelande. 

Kontakta mig för pressbilder.

Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: